Przedsiębiorstwo powstało 1993 roku, podstawowym profilem działalności w latach 90 dwudziestego wieku był połów ryb z obszaru Zalewu Wiślanego oraz Zatoki Gdańskiej w szczególności gatunków takich jak: sandacz, węgorz, dorsz, śledź oraz innych nie limitowanych gatunków ryb. W XXI wieku nastąpiła restrukturyzacja i dywersyfikacja prowadzonej działalności poprzez zwiększenie ilości jednostek rybackich do 4, stale modernizowanych wg. nowych trendów technologicznych i środowiskowych. W zakresie dywersyfikacji przedsiębiorstwo, rozszerzyło profil swojej działalności o skup i sprzedaż ryb świeżych we wstępnym przetworzeniu oraz przetworzonych np. wędzenie ryb.
W 2004 roku została otwarta smażalnia ryb z połowów własnych. Cały proces prowadzonej działalności mieści się we wprowadzonym przez UE łańcuchu rynkowym "od łowiska do półmiska" co stawia naszą firmę jako przykładowe przedsiębiorstwo, w którym została ustanowiona prawdziwa "kultura zgodności z przepisami" krajowymi i UE. Plany na przyszłość przedsiębiorstwa: to rozszerzenie gałęzi przetwórczej o np. o profesjonalnych łańcuch chłodniczy i pakowanie produktów a w okresie obowiązywania ochrony gatunkowej na zalewie bądź zatoce, konieczne jest zapewnienie nowych form dochodu dla firmy wykorzystując zasoby naturalne np. poprzez stworzenie warunków dla turystyki wędkarskiej.